Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Data: Joi, 13 Apr 2006, 11:05
Subiect: Re[2]: [a] intrebare tehnica despre numarul unic salvamont
112 poate fi apelat chiar daca nu ai SIM in telefon, dar te directioneaza
A> catre numere ce incep cu 9 (pentru care ai nevoie de SIM activ si cu
A> credit). Am incercat asta ieri seara.

dispeceratul 112 din sibiu preia apelurile de urgenta de pe raza lui
de activitate, si informeaza salvamontul sibian, nu te "forwardeaza"
catre nici un numar cu 9... redirectarea probabil ca se aplica in
situatia in care nu exista in plan local un serviciu judetean 112 activ...

nu uitati ca 112 este gratuit si e apelabil daca exista semnal GSM in
zona de unde telefonezi (am intles ca telefonul se "caleaza" pe
reteaua care are semnal acolo)!... numerele 961 salvare, 981 pompieri
sint cu plata...

A> Am inteles ca se va renunta la numerele care incep cu 9 - deci 112 va deveni
A> "full operational".

dau si eu cu parerea, nu cu parul...
--
Ginduri bune,
Radu Serban
mailto: radus@alpinet.org
==========================================================
tu vrei sa fii prietena(ul) unor 2% cercetasi simpatici?
download formularul 230 de aici: http://scout.alpinet.org
231 kB, cu tot cu instructiuni detaliate... iti multumim!
==========================================================

www.112.ro

CUM FUNCTIONEAZA SISTEMUL 112?
Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) reprezinta o componenta importanta a obligatiilor serviciului universal, fiind prevazut si in una din Directivele semnificative pentru politicile sectorului de telecomunicatii din acquis-ul UE.


Apelarea numarului 112 reprezinta o cale rapida de a comunica cu dispeceratele de urgenta (Politie, Pompieri, Ambulanta) in timpul unei situatii de urgenta.

Sistemul 112 functioneaza la nivelul intregii tari, in toate retelele de telefonie, fixe sau mobile.

112 - respect si preocupare fata de problemele cetateanului!

Sistemul 112 vizeaza asigurarea protectiei cetatenilor si a unui grad inalt de asistenta indiferent de locul in care se afla acestia. Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) este construit prin crearea centrelor de preluare a apelurilor de urgenta si dotarea acestora cu un sistem operativ de telecomunicatii, destinat anuntarii, receptionarii, prelucrarii si transmiterii catre serviciile solicitate a apelurilor de urgenta, in mod centralizat si unitar. Sistemul este folosit si pentru comunicarea intre serviciile specializate de interventie ale Politiei, Pompierilor, Ambulantei, care au obligatia de a actiona in cazul apelurilor de urgenta.
Functionarea acestui sistem integrat inscrie Romania in starea de normalitate a tarilor europene. Eficienta acestui sistem va depinde in mare masura si de promptitudinea cu care vor actiona serviciile de interventie (Politia, Pompierii, Ambulanta, etc.) in situatiile de criza semnalate prin apelurile de urgenta.

Personalul Centrelor de preluare a apelurilor de urgenta 112 este compus din profesionisti care raspund la apelurile de urgenta 24 din 24 de ore. Ei sunt instruiti pentru a asista apelantii in cazuri de urgenta si a-i ajuta in cel mai scurt timp posibil.

Serviciul de Urgenta 112 are ca obiectiv salvarea:


- v i et i i
- p r o p r i e t a t i i
- m e d i u l u i



Sistemul pentru apel unic de urgenta realizeaza legatura intre solicitantul aflat intr-o situatie de urgenta care a apelat Centrul de Urgenta si serviciile publice de urgenta (dispeceratele acestora).


CUM FUNCTIONEAZA 112

Centrele de preluare a apelurilor de urgenta dispun de o baza de date care ii ajuta pe operatorii de la 112 sa localizeze apelul, incidentul produs si resursele de interventie cele mai apropiate. Acest lucru este posibil cu ajutorul a doi indici de identificare:
ANI identificarea automata a numarului de telefon:
pe monitorul operatorului apare numarul postului telefonic de unde apelantul suna.

ALI identificarea automata a locatiei:
pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta suna si o serie de informatii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele in vederea gasirii solutiei optime pentru a ajunge in timp util la locul incidentului.





In vederea solutionarii cazurilor de urgenta, se foloseste si aplicatia AVL (Automatic Vehicle Location) care identifica pozitia autovehiculelor angajate in procesul de interventie la situatiile de urgenta dotate cu echipamente de comunicatii radio (conventionale sau digitale) care contin un subsistem GPS. Pentru a putea transmite datele intre terminalele mobile si serverul AVL, aplicatia AVL utilizeaza retelele radio digitale si/sau analogice (conventionale), pentru pozitionarea vehiculelor de interventie si identificarea traseelor optime de deplasare a acestora.

Modalitatea de procesare a unui caz

- un cetatean apeleaza 112 pentru a semnala un accident de circulatie grav, soldat cu victime omenesti;
- sistemul identifica numarul de telefon al persoanei care a semnalat cazul;
- se determina numele si adresa abonatului postului telefonic prin cautare automata in baza de date (la fel se procedeaza si in tarile Uniunii Europene, S. U. A. si Canada, fiind o masura necesara pentru aflarea veridicitatii apelului);
- operatorul cere apelantului date despre natura cazului;
- se transmit toate datele la dispeceratele Politiei, Ambulantei si Pompierilor, in functie de natura cazului (aceasta operatiune se realizeaza in 2-3 secunde);
- dispecerii stabilesc rapid mijloacele de interventie care participa la solutionarea cazului, avand la dispozitie aplicatia AVL (Localizare Automata a Vehiculelor);
- pe harta se afiseaza conexiunea caz - mijloace de interventie;



CE ADUCE NOU SISTEMUL 112

- UNICITATE
- RAPIDITATE
- EFICIENTA
- GRATUITATE
- ACCES FACIL
- UNIVERSALITATE (MULTILINGVISM)
- CONFIDENTIALITATE
- COOPERARE INTRE AGENTIILE DE URGENTA
- COOPERARE INTERJUDETEANA A AGENTIILOR DE URGENTA

In baza legii, confidentialitatea este o obligatie a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) si a personalului sau.
Utilizarea resurselor materiale si umane la interventia de urgenta este mult mai eficienta si reprezinta un instrument util al actului managerial in rezolvarea situatiilor de urgenta. In acest fel, cele mai apropiate echipe de interventie vor sosi la fata locului, economisind minute importante in salvarea unei vieti omenesti.
112 este numar comun cu Uniunea Europeana, benefic pentru turisti si oameni de afaceri straini aflati pe teritoriul Romaniei.
Prin 112 va exista o singura cale de comunicare ce va activa simultan toate serviciile implicate in rezolvarea urgentelor.
Exista toate premisele ca prin utilizarea eficienta a resurselor materiale si umane implicate in rezolvarea urgentelor sa se micsoreze considerabil, timpul de interventie. Acest lucru este posibil si datorita unicitatii numarului si prin transferul simultan al datelor catre agentiile de urgenta

Convorbirile efectuate in sistemul 112 sunt inregistrate.
Determinarea automata a numarului si locatiei urgentelor permite identificarea apelurilor false si/sau injurioase.

Apelul la 112 este universal si gratuit.

Numarul de urgenta 112 este gratuit si poate fi apelat din orice retea de telefonie fixa sau mobila.

Abonatii care apeleaza 112 nu platesc sume suplimentare la factura telefonica

Un operator de la Centrul de preluare a apelurilor de urgenta 112 va adresa anumite intrebari apelantului cu privire la natura urgentei pentru care solicita ajutor si va aprecia care dintre agentiile de urgenta poate sa raspunda corespunzator solicitantului.

Daca sunati la 112 trebuie sa anuntati:

- Ce urgenta aveti;
- Unde este urgenta;
- Unde va aflati;
- De la ce numar de telefon sunati;
- Cum va numiti.

Operatorul evalueaza urgenta apelantului in functie de informatiile primite si transmite aceste informatii la agentia/agentiile de urgenta abilitate in rezolvarea cazului respectiv. Daca este nevoie de interventia tuturor agentiilor, datele preliminare ale cazului sunt transmise simultan, in maximum 2-3 secunde.

Dupa furnizarea acestor date trebuie sa ramaneti la telefon pentru a fi pusi in legatura cu agentia de urgenta de care aveti nevoie si pentru a primi eventuale recomandari.

Daca legatura cu numarul 112 se intrerupe, trebuie sa sunati din nou. Ramaneti calmi si raspundeti la toate intrebarile; nu inchideti pana cand nu vi se spune.

Sunati la 112 doar daca aveti o urgenta!

Centrele de Urgenta functioneaza permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana.

CUM SA FITI PREGATITI PENTRU O SITUATIE DE URGENTA

Exista probabilitatea ca fiecare dintre noi sa fie nevoit sa foloseasca 112 macar o data in viata.
112 nu reprezinta doar un numar de telefon, ci un ajutor rapid care depinde de informatiile vitale pe care le oferiti.
Cand o persoana nu este pregatita sa anunte o urgenta pot aparea frica, panica si confuzia. Din fericire, daca o persoana este pregatita si aplica unele principii si proceduri de baza, aceasta poate anunta adecvat o urgenta.
Cand sunteti pusi in fata unei situatii de urgenta, fiti calmi. Este foarte important sa va concentrati asupra a ceea ce urmeaza sa solicitati si sa raspundeti corect la intrebarile puse de operatoare. Evaluati situatia, adunandu-va gandurile, intelegeti ceea ce se intampla. Intrebati-va: Ce trebuie sa fac?, apoi treceti imediat la actiune.
Trebuie sa evitati cu orice pret panica pentru a putea face fata situatiei in mod inteligent. Nu uitati ca timpul este extrem de pretios in cazul unei urgente.
Daca tineti cont de aceste sfaturi puteti contribui la salvarea unei vieti, puteti impiedica extinderea unui incendiu in imprejurimi, puteti preveni o crima sau o infractiune si puteti contribui la prinderea un criminal sau infractor.

CAND SECUNDELE CONTEAZA, RASPUNDETI URGENT LA INTREBARILE PUSE DE OPERATOAREA DE LA 112! INAINTE DE A FORMA 112 TREBUIE SA CUNOASTETI NUMARUL DE TELEFON DE LA CARE SUNATI, ALTFEL APELUL DUMNEAVOASTRA POATE FI EVALUAT CA NESERIOS.
IN ACEST CAZ NU VETI PRIMI AJUTORUL CERUT!

Daca doriti sa beneficitati de serviciile puse la dispozitie prin sistemul 112, nu ezitati sa va dati datele cerute de operator!
Apelul la 112 este posibil si in situatia in care, in urma neplatii abonamentului, operatorul v-a intrerupt accesul la convorbirile telefonice.

CUM FOLOSIM TELEFONUL MOBIL

- telefonul dumneavoastra mobil poate fi setat sa apeleze 112 apasand doar pe o tasta, insa ATENTIE, puteti apela accidental la 112 si sa nu stiti;

- folositi telefonul cu grija, pentru a preveni apelarea automata din greseala a numarului 112!

- in cazul in care aveti activata optiunea Numar ascuns, sistemul 112 are capacitatea de a determina automat numarul si locatia dumneavoastra!

- parintii trebuie sa ii invete pe copii sa foloseasca telefonul mobil pentru a suna, in caz de urgenta, la 112!

- daca va aflati intr-o zona in care furnizorul dumneavoastra de telefonie mobila nu are acoperire si trebuie sa sunati de urgenta la 112, nu disperati! Apelul la 112 va fi preluat de alt operator de telefonie mobila care are acoperire in zona respectiva;

- apelul de la un telefon mobil cu cartela reincarcabila nu furnizeaza inca identitatea dumneavoastra. Raspundeti corect la intrebarile operatoarei si dati amanunte despre locatia exacta a urgentei (puncte de reper).
NU UITATI! INAINTE DE A PORNI LA DRUM, ASIGURATI-VA CA BATERIA TELEFONULUI ESTE INCARCATA!
Daca bateria este pe sfarsite, s-ar putea sa dati un singur telefon. In acest caz fiti gata sa furnizati informatii complete despre natura urgentei.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 Re: [a] intrebare tehnica despre numarul unic...partheniu cezar13 Apr 2006
   Re[2]: [a] intrebare tehnica despre numarul...Radu Serban13 Apr 2006

Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GARBOVEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Luni, 15 Aug 2011, 18:43, înscris de Sorin Demetrescu -
Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Iată cîteva impresii dintr-o plimbare făcută la Gîrbova, Sîmbătă 13 August 2011. Nu am băgat de seamă nici un indicator de direcție la cele patru drumuri ce pornesc de la cabană. Spre Clăbucet plecare nimereşte oricine, dar spre restul potecilor e mai încurcat: poteca (triunghi albastru) către Predeal e vizibilă doar dacă îţi dă prin cap să explorezi niţel liziera pădurii. în spatele cabanei este o potecă scurtă şi abruptă care duce repede în Valea Limbăşelului; nu a fost marcată niciodată. spre Azuga (iar triunghiul albastru) se vede departe şi cam neclar, pe Clăbucetul Taurului, o jumătate de stîlp iar dacă urci mai dai de un stîlp. Cred că de la cabană pînă la intrarea în pădure ar trebui patru stîlpi şi un indicator de direcţie şi timp. Cobor de pe Clăbucet şi continui pe marcajul triunghi albastru care duce în DN 1. Dau de o poiană – şi poienile sunt o pacoste căci ieşi din pădure dar adesea după traversare nu nimereşti intrarea în pădure din nou. Un stîlp e absolut necesar acolo. Poate din lipsa lui, poate din neatenţia mea intru în pădure cam pe stînga şi dau de o potecă foarte bună marcată cu...punct albastru (dar, repet în poiană nici o săgeată). Seara acasă m-am uitat pe...

Un traseu:
Slanic-Satul Scurtesti-Tirsoreni-Varful Trifoiu-Mt. Radila Mare (1490)-Varful Grohotisu (1767)

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii