Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Date: Thu, Apr 13, 2006, 2:17 pm
Subject: [a] Carpathian Adventure
de pe ong_mures@yahoogroups.com

Carpathian Adventure
Buletin informativ nr. 1, Aprilie 2006

Bine ati venit la cea de-a 6-a editie a concursului Carpathian Adventure! Daca nu v-ati decis inca in privinta participarii sau acest concurs nu va este cunoscut, atunci cititi scurta infomatie de mai jos:


Alegerea concursului Carpathian Adventure 2006

Sarcina de a decide sa participati la un concurs de aventuri se poate dovedi dificila. Totusi, procesul decizional poate fi usurat daca dispuneti de suficiente informatii si procedati pas cu pas.

1. Ce este? Primul lucru pe care trebuie sa-l luati in considerare cand alegeti un concurs de aventuri este la ce fel de concurs ati dori sa participati. Ati prefera un concurs de sprint, rapid si cu o durata de doar cateva ore, sau ati prefera sa alegeti o cursa de sfarsit de saptamana, in care sa mergeti si in timpul noptii? Ati dori sa efectuati cursa in mediu urban, sau ati prefera ca ea sa se desfasoare in locuri neumblate? Ati prefera sa contina un traseu pe ape repezi, lacuri sau nici un fel de apa? V-ar placea sa parcurgeti un traseu de mountain-biking mai lung sau mai scurt? Ati prefera provocarea necesitatii orientarii pe teren, sau parcurgerea unui traseu clar? Carpathian Adventure este o cursa de 3 zile care se desfasoara in natura, prin locuri putin umblate. Ea se compune din 3 parti principale: una de drumetie, cu provocarea orientarii, un traseu de peste 120 km de mountain-biking si unul de plutarit pe ape statatoare, pe o pluta construita de Dvs.

2. Unde? Pentru mai toti, locatia este importanta. Ati dori sa ramaneti in zona Dvs, sau sunteti de acord sa calatoriti pana la locul desfasurarii cursei? Ati putea dori sa mergeti in zone tropicale, sau poate ati prefera muntii. Trebuie sa retineti ca a calatori pana in zona concursului poate fi costisitor si necesita un efort mare pentru planificare. Carpathian Adventure are loc in muntii Romaniei, tara est-europeana cu peisaje splendide si o cultura bogata. Locatia este in M-tii Bucegi, care ocupa al doilea loc in tara in ce priveste inaltimea lor (Vf. Omu 2505m). Aceasta locatie este apropiata de capitala Bucuresti si usor accesibila.


3. Cand? Preferati sa concurati in perioada concediilor? Asigurati-va timp suficient pentru a trece prin formalitatile de verificare si apoi, dupa cursa, sa ajungeti cu bine acasa, mai ales daca conduceti, si sunteti obosit dupa o lipsa de somn. Daca, pentru a ajunge la locatia concursului care va dura si noaptea, trebuie sa conduceti mai mult de 8 ore, trebuie sa va ganditi sa ajungeti o zi sau chiar mai mult inainte de concurs ca sa va puteti odihni, iar dupa concurs sa mai ramaneti o noapte inainte de a conduce din nou. Probabil, acestea nu sunt posibile pentru toata lumea, dar trebuie luate in considerare. Carpathian Adventure incepe in dupa-amiaza zilei de 9 august cu verificarea la ora 16: 00 si sedinta tehnica la ora 18: 00. Startul are loc in ziua de 10 august la ora 6: 00, iar termenul limita pentru sosire este in ziua de 13 august la ora 6: 00. Concursul se incheie in data de 13 august, cand la ora 10: 00 are loc festivitatea de premiere.

4. De ce? Unul din cele mai importante considerente care va intereseaza cand concurati in cadrul unei echipe este de a intelege care sunt scopurile fiecaruia in aceasta cursa. Efectuarea unei curse cu membrii unei echipe care au, fiecare, idei diferite, poate fi o experienta mizerabila, asa ca trebuie sa va asigurati ca echipa este de acord cu scopurile urmarite. Daca Dvs. doriti sa terminati cursa in primii trei, nu veti dori un coechipier care doreste doar sa termine cursa in cadrul termenelor-limita, si vice-versa.


5. Cum? Nu va supraestimati calitatile. Carpathian Adventure este o cursa de 72 de ore, asa ca daca va adaptati dorintele in mod real, nu veti fi dezamagiti. Apoi, va trebui sa va stabiliti bugetul pentru concurs, pentru a vedea daca aveti mijloacele necesare. Incercati sa estimati toate cheltuielile. Acestea pot include taxa de participare, cheltuielile pentru calatorie, cazare, mancare, mancarea pentru cursa precum si cheltuieli neprevazute cum ar fi pinioane sau piese de schimb pentru ultimul reglaj al bicicletei, etc. Daca nu puteti obtine suficiente informatii in ce priveste calatoria prin Romania, va putem ajuta.

6. Siguranta. Probabil aveti o serie de intrebari in legatura cu siguranta. Exista servicii medicale de urgenta la fata locului? Autoritatile locale (pompieri, politie, salvare, spitale) sunt oare pregatite pentru acest eveniment? Este oare nevoie de autorizatii, si acestea au fost eliberate? Cine stabileste traseele, si ce experienta au in acest domeniu? Exista o echipa de organizare suficienta pentru urmarirea cursei, si sistemul lor de comunicatie este oare adecvat? Nu va faceti probleme, suntem pregatiti. Autoritatile locale si echipele Salvamont ne ajuta in organizarea evenimentului. O echipa de peste 40 de persoane urmareste traseul concursului, iar exeprienta noastra de 6 ani ne ajuta sa depasim problemele.

Oricum v-ati decide, puteti fi sigur ca vom face tot ce se poate pentru a transforma Carpathian Adventure intr-o experienta distractiva si de neuitat! Veniti cu o atitudine flexibila si cu scopul de a va simti bine! Va asteptam cu drag!

Cei care cunosc deja concursul si doresc sa ajute in organizare pot sa se alature urmatoarelor grupe de lucru:
traseu si organizare locala (numai in cazul in care persoana respectiva nu doreste sa participe la concurs)
sponsorizari (oricine)
mediatizare (oricine)
In cazul in care sunteti interesati, va rog sa ma contactati prin e-mail. Va multumesc!

In numele echipei de organizare,
Iring Vargancsik
Coordonator

Pentru detalii suplimentare, urmariti Buletinul nostru informativ si pagina Web al concursului.
Daca nu doriti sa primiti Buletinul informativ, va rugam anulati subscriptia.
www.carpathianadventure.ro


--
Ginduri bune,
Radu Serban

==========================================================
tu vrei sa fii prietena(ul) unor 2% cercetasi simpatici?
download formularul 230 de aici: http://scout.alpinet.org
231 kB, cu tot cu instructiuni detaliate... iti multumim!
==========================================================


bonus:
www.pr-ong.ro
http://invata.pr-ong.ro/
Buletin informativ nr. 1 - Competente media http://www.pr-ong.ro/images/competentemedia.doc
Buletin informativ nr. 2 - Marketing si Comunicare http://www.pr-ong.ro/images/marketingcomunicare.doc
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 [a] Carpathian AdventureRadu SerbanApr 13, 2006
   Re: [a] Carpathian Adventurepartheniu cezarApr 14, 2006
     Re: [a] Carpathian AdventureMarian RADUApr 14, 2006
       Re: [a] altitudiniToth AttilaApr 14, 2006
     Re: [a] Carpathian AdventureAlfasoftApr 14, 2006
     Re: [a] Carpathian AdventuregrigApr 14, 2006


There are no comments for this message
Login or register to comment