Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Radu Serban <r...@alpinet.org>
Data: Miercuri, 21 Feb 2007, 10:16
Subiect: [a] monitorulsb.ro : Inca zece lei
http://www.monitorulsb.ro/...


Inca zece lei

Autor: Mihai COLIBABA
Salvamontistilor sibieni li se vor majora indemnizatiile, incepind cu luna viitoare

Consiliul Judetean a facut un mic cadou salvamontistilor sibieni. In sedinta ordinara care va avea loc miine, deliberativul judetului va aproba, la propunerea presedintelui Martin Bottesch, majorarea cu cite zece lei a indemnizatiilor de hrana si de periculozitate de care beneficiaza salvamontistii atunci cind se afla in misiune. Astfel, indemnizatia de periculozitate va ajunge la valoarea de 40 de lei pe zi, iar cea de hrana, la 50 de lei. Hotarirea intra in vigoare incepind cu luna martie.

Mihai COLIBABA

Compensatie

Una calda, alta rece, spun salvamontistii. Desi stau mai bine decit alti colegi din tara, sibienii spun ca inca nu sint platiti asa cum merita. Asa ca majorarea indemnizatiei de hrana este o surpriza placuta pentru ei. Este discutabil daca ne ajung banii acestia. Propunerile noastre au fost mai mari. Indemnizatia noastra de pericol a fost de 30 de lei pina acum si noi am cerut dublarea ei. Si daca s-a ajuns la 40 de lei, tot e bine. Insa majorarea celei pentru hrana e chiar surprinzatoare, noi n-am cerut asta. Aceasta indemnizatie a fost, pina acum, echivalenta cu cea a sportivilor de performanta, daca acum e si mai mare, e foarte bine", este de parere Adrian David, care conduce echipajele de interventie montana.

E de bine

Indemnizatiile de periculozitate si pentru hrana se acorda salvamontistilor numai in zilele in care acestia se afla in misiune, si cu conditia ca ei sa aiba activitate cel putin sase ore pe zi. In cazul actiunilor desfasurate pe o perioada mai lunga, ultima zi cuprinsa in plata trebuie sa intruneasca minim sase ore de activitate, mai prevede proiectul de hotarire a Consiliului Judetean. Ceea ce nu li se pare o prevedere exagerata salvamontistilor sibieni. Noi avem parte de o intelegere deosebita la nivelul Consiliului Judetean", spune Adrian David.

In efectiv complet

Dupa valul de demisii de la sfirsitul anului trecut, Salvamontul sibian si-a refacut efectivele si a compensat plecarea celor cinci valorosi colaboratori. Echipajul are acum opt angajati permanenti si patru voluntari, iar seful interimar al Salvamontului ramine Adrian David.


--
Ginduri bune,
Radu Serban
__________________________________________________
http://scout.alpinet.org
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GARBOVEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Luni, 15 Aug 2011, 18:43, înscris de Sorin Demetrescu -
Marcaje încîlcite în zona Gîrbova Iată cîteva impresii dintr-o plimbare făcută la Gîrbova, Sîmbătă 13 August 2011. Nu am băgat de seamă nici un indicator de direcție la cele patru drumuri ce pornesc de la cabană. Spre Clăbucet plecare nimereşte oricine, dar spre restul potecilor e mai încurcat: poteca (triunghi albastru) către Predeal e vizibilă doar dacă îţi dă prin cap să explorezi niţel liziera pădurii. în spatele cabanei este o potecă scurtă şi abruptă care duce repede în Valea Limbăşelului; nu a fost marcată niciodată. spre Azuga (iar triunghiul albastru) se vede departe şi cam neclar, pe Clăbucetul Taurului, o jumătate de stîlp iar dacă urci mai dai de un stîlp. Cred că de la cabană pînă la intrarea în pădure ar trebui patru stîlpi şi un indicator de direcţie şi timp. Cobor de pe Clăbucet şi continui pe marcajul triunghi albastru care duce în DN 1. Dau de o poiană – şi poienile sunt o pacoste căci ieşi din pădure dar adesea după traversare nu nimereşti intrarea în pădure din nou. Un stîlp e absolut necesar acolo. Poate din lipsa lui, poate din neatenţia mea intru în pădure cam pe stînga şi dau de o potecă foarte bună marcată cu...punct albastru (dar, repet în poiană nici o săgeată). Seara acasă m-am uitat pe...

Un traseu:
Sinaia - Piata-Cabana Piscul Ciinelui-Varful Ciinelui (1658)-Varful Baiul Mare (1895)-Mt. Zamora (1826)

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii