Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Daniel Paraschiv <v...@yahoo.com>
Data: Joi, 5 Iun 2008, 18:58
Subiect: Re: [a] locuri , trasee, obiective Apuseni
Personal iti recomand sa mergi si in zona Buces-Vulcan (daca spui ca esti cu masina). Pasul Buces se afla la 22 km de Campeni pe drumul ce uneste Campeni de Brad.

Masina o poti lasa chiar in parcarea din pasul Buces (nu costa nimic) iar de acolo ai de urcat pe jos pe drumul de tara pana la baza muntelui Vulcan cam 30-45 minute (diferenta de nivel cam de 300 metri). La baza muntelui sunt mai multe poienite unde poti sa campezi, majoritatea sunt ale locuitorilor de pe acolo insa nu percep taxa si sunt de treaba (mai ales daca lasi curat locul dupa plecare). Cel mai bun loc de campare ar fi cel de langa "casutele Salvamont" pentru ca acolo sunteti cel mai aproape de izvorul de apa (casutele astea sunt "ultimele", chiar f aproape de baza stancilor muntelui).

Muntele Vulcan are o structura asemanatoare unui vulcan (de aici si denumirea) desi rocile sunt calcaroase. Se poate urca pe varful lui impadurit si pe o carare si ofera perspective interesante asupra Apusenilor in toate directiile fiind unul din cele mai inalte varfuri pe o arie destul de mare (se pot observa din varful lui si uneori chiar si de la baza lui: Muntele Mare, muntele terasat de la Rosia Montana si Muntele Gaina).

Zona e destul de salbatica si se pot face chiar in aceeasi zi si urcusul pana sus si inconjurarea pe la baza a muntelui care sunt dealtfel cele 2 trasee si unicele din zona.
Mai multe fotografii din zona asta gasesti aici:
http://flickr.com/photos/23249616@N08/sets/72157603796270878/

Si mai multe informatii legate tot de zona asta gasesti in articolul dedicat acestei zone in ultimul numar al revistei gratuite "Invitatie in Carpati" pe care o poti descarca gratuit chiar de pe site-ul ei de aici (in format PDF):
http://www.iic.ro/

Excursie cat mai frumoasa!
Daniel

P. S. Alt punct de interes ar fi Ghetarul de la Scarisoara. Insa aici nu stiu asa de bine cum se poate ajunge cu masina (cat mai aproape de ghetar). Din cate imi amintesc eu bine daca ai o masina cat de cat te poti risca sa ajungi cu ea destul de aproape de ghetar (ca sa nu "pierzi" vremea urcand pe jos din vale cum am facut noi cand am mers intr-o iarna). Repet, nu stiu exact daca si cum ar fi posibil, ii las mai bine pe altii sa explice care stiu mai multe despre treaba asta.

P. P. S. Si un alt punct de interes in care stiu mai bine cum sta treaba este chiar Muntele Gaina unde poti sa ajungi cu masina chiar pana sus pe platoul lui. De la Campeni o iei spre Vidra si Avram Iancu. Din Avram Iancu pleaca un drum de tara care te duce pana sus pe platou. Drumul este foarte bine intretinut pentru un drum de tara. Pietruit pe cea mai mare parte a lui fara denivelari mari si fara portiuni namoloase. Pe el urca cei mai multi atunci cand are loc "tambalaul" de la Muntele Gaina. Platoul din varful muntelui ofra perspective spectaculoase asupra Apusenilor si undeva chiar aproape de varf este un izvor de unde puteti aproviziona. Foarte aproape de varf sunt mai multe poienite "terasate" unde puteti campa si de-o parte si de cealalta a muntelui. Inafara week-end-ului cu "targul de fete" zona e destul de pustie si linistita.
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Ruganesti-Dealul Rez-Satul Polonita-Baile Seice

 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii