Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Florin Stoican <f...@yahoo.com>
Data: Miercuri, 17 Sep 2008, 13:40
Subiect: [a] Comisia Prezidentiala pt. patrimoniul construit, siturile istorice si naturale
Fragment din discursul presedintelui Traian Basescu, cu prilejul lansarii documentului cu masuri prioritare in domeniul patrimoniului construit, siturilor istorice si naturale:
http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=9603&_PRID=

"In domeniul patrimoniului natural, comisia atrage atentia asupra declinului padurii in Romania ca urmare a volumului mare de masa lemnoasa exploatat, a taierilor ilegale si a calamitatilor naturale. In acest context, ariile naturale protejate devin o prioritate pentru pastrarea biodiversitatii si a echilibrului ecologic. Prin urmare, se impun, potrivit analizei Comisiei, revizuirea normelor tehnice de amenajare silvica specifice ariilor protejate, cat si corelarea sistemului de masuri pentru organizarea exploatarilor forestiere cu masurile de management ale ariilor naturale protejate.

Atat in domeniul patrimoniului construit, cat si in cel al patrimoniului natural, personalul de specialitate este insuficient ca numar si nu are capacitatea de a gestiona integral si eficient ceea ce ii revine in responsabilitate."

*****************************************************************

Drd. Florin Stoican

Presedinte
ASOCIATIA KOGAYON
Adresa: 247115 Costesti, nr. 343, Jud. Valcea
Tel: 0723/071.648
Email: asociatia_kogayon@yahoo.com; office@kogayon.ro
Web: www.kogayon.ro

Responsabil relatii cu comunitatile, educatie ecologica si turism
Administratia Parcului National Buila-Vanturarita
Adresa: Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea
Tel: 0250/860.157
Fax: 0250/860.180
Web: www.buila.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LATORITEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Voineasa-Valea Minaileasa-Runculet-Canton Padina-Curmatura Vidrutei-Valea Vidrutei-Lacul Vidra-Vidra
Traseu: nemarcat, accesibil, şosea pe cca 25 km. Durata: 5-6 ore



Deşi traseul se desfăşoară pe şosea, aflată în curs de asfaltare, merită să fie parcurs pe jos, pentru peisajul deosebit pe care îl străbate şi care n-ar putea fi savurat pe deplin din mersul rapid al maşinii. Pînă la Curmătura Vidruţei, drumul este comun cu cel al traseului nr. 3. Dar pentru a evita monotonia mersului pe şosea şi a scurta serpentinele drumului, mai sus de cantonul Nopteasa, în punctul unde şoseaua traversează pîrîul Mînăileasa, îndreptîndu-se spre nord-est, noi vom urca pe firul pîrîului pe un drum tractor printre cioate pînă în Curmătura Vidriţei.

Curmatura Vidruţei reprezintă nu numai cumpăna de ape dintre Valea Mînăileasa şi pîrîul Vidruţa, ci şi o importantă răscruce pentru drumurile turistice. In afară de cel pe care îl străbatem acum, vom întîlni un drum de tractor accesibil şi autoturismelor ARO cu tracţiune dublă, drum care uneşte Vîrful Mînăileasa Mică, situat la nord, cu Muntele Părăginosu şi culmea principală a Munţilor Latoriţei. Din Curmătură, avem privelişti deosebite spre est, unde se văluresc culmile joase ale munţilor din împrejurimile staţiunii Voineasa, iar dacă vom urca puţin spre sud, pe drumul de tractor, vom putea privi spre deschiderea depresiunii care adăposteşte lacul Vidra, iar în depărtare, spre vest, spre silueta rotunjită a munţilor Bora şi Miru.

In continuare, din curmătură, putem coborî direct în valea Vidruţei pe o cărăruie ce se continuă cu un drum de tractor care ne va scoate apoi în şosea, în marea serpentină situată la mijlocul distanţei dintre Curmătura Vidruţei şi Vidra. Apoi urmăm şoseaua pînă la intersecţia cu drumul de pe conturul lacului Vidra. De acolo ne vom îndrepta spre nord, intrînd după circa 1 km în staţiunea Vidra.


 



Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii