Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Liliana Bindeanu <l...@yahoo.com>
Date: Sun, Apr 18, 2010, 10:31 pm
Subject: [a] la ceas de seara un nou numar din revista Romania Pitoreasca!
Dragi Alpineti,
probabil ca la ora asta majoritatea dintre voi va desfaceti rucsacii de tura, indraznesc insa sa va retin atentia cu o avalansa de recomandari de articole pe care le puteti savura in noul numar al revistei Romania Pitoreasca http://romania-pitoreasca.net/:

La pas prin Moshi - Camelia Manea
Asigurarea dinamica - Dan Vasilescu
Cheile Cetii - Dan Anghel
Luminile lampilor s-au stins treptat- Apusenii cum nu sunt altii - Dia Somogyi
Primavara, primavara -Apusenii cum nu sunt altii - Dinu Mititeanu
O scoala de ghizi montani nu e floare la ureche! - Camelia Manea
Prutul - Alecu Renita

http://romania-pitoreasca.net/

Cititorii din tara sau strainatate se pot abona trimitand un e-mail sau o scrisoare direct la adresa redactiei:
Str. Ghiocei nr. 30, bl. 30 C, sc. B, ap. 55,
cod 020571, Sector 2, Bucure ti
Tel.: 021-211.08.77
Fax: 021-250.19.97
e-mail: abonamente@romania-pitoreasca.net






Nou!!!
Revista Romania Pitoreasca este partener media la:

MAROS BIKE XCO CUP, Romanian Gran Prix - UCI Class 2
http://cupa.marosbike.ro/ro/







Herculane Climbing Open 2010
http://www.alternativetm.ro/hco2010
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii LATORITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Vidra-Hotel Tranzit-Piriul Pietrele Vidrutei-Stina Pietrile-Saua Pietrile-Piriul lui Tocan-Stina Petrimanu-Lacul Petrimanu-Complexul Turistic Tudor Petrimanu
Traseu: accesibil, dificil iarna Marcaj: cruce roşie Durata: 3-4 ore



Pentru turiştii aflaţi în staţiunea Vidra cele mai accesibile trasee se află în Munţii Latoriţei şi se pot realiza fie prin traversări ale culmii principale, fie sub forma unor circuite cuprinzînd sectoare importante din aceşti munţi. Traseul de maî sus reprezintă o traversare a munţilor Latoriţei sau de abordare a Munţilor Căpăţînii.

Pornim din faţa hotelului ,,Tranzit", aflat în fază de finisare, şi ne îndreptăm spre sud, unde sus, pe culme, vom observa stîncăriile Vîrfului Pietrile ca şi şaua care îl separă de vîrful masiv al Purului. Străbatem şoseaua de contur a lacului Vidra pînă la intersecţia cu drumul spre Voineasa. Vom merge însă înainte, cotind apoi spre vest pentru a ocoli ramura Vidruţa a lacului Vidra. Ne vom deplasa astfel circa 2 km de la intersecţie, evitînd drumurile forestiere ce urcă pe pîraiele Mogoşelul şi Mogoşu, afluenţi ai Vidruţei.

Inainte de a ajunge la pîrîul Pietrile (se mai numeşte şi Pietrele Vidruţei şi este însoţit de un drum forestier) remarcăm poteca largă ce urcă versantul dinspre sud. În apropiere se află şi un indicator metalic cu o săgeată ce ne îndrumă pînă în Şaua Pietrile (marcaj cruce roşie, 1½ oră). Incepem urcuşul pe poteca ce pătrunde în pădurea de molid. La început panta e mare, dar treptat se micşorează şi astfel urcuşul devine mai plăcut. Străbatem o tăietură de pădure (atentie la marcaj!), ţinînd direcţia sud şi apoi urcăm din nou în pădure. După circa o oră şi jumătate ieşim în golul alpin Pietrile, în apropierea stînei cu acelaşi nume. Străbatem în urcuş uşor vegetaţia bogată din jurul stînii şi poposim în Şaua Pietrile. Din acest punct avem o frumoasă privelişte spre nord către Munţii Lotrului şi spre lacul Vidra. Se pot observa de aici înălţimile Cindrelului ca şi Munţii Sebeşului ce se pierd în zare spre nord-vest.

De aici există două variante de coborîre la Petrimanu. Una din ele urmăreşte poteca ce se abate spre sud-est pe marginea pădurii, coborînd treptat şi unindu-se cu cea de la stîna din Boarneşu, pentru a urma Pîrîul lui Tocan pînă la Lacul Petrimanu şi de acolo pe malul stîng pe drumul forestier pînă spre coada lacului. Trecerea peste baraj este imposibilă.

Cea de-a doua variantă urmează poteca ce se îndreaptă spre sud-vest, traversează Pîrîul lui Tocan şi urmează culmea Muntelui Petrimanu. Poteca, marcată cu cruce roşie, trece în continuare pe lîngă grupul de stîne Petrimanu, apoi străbate culmea lungă, în coborîş uşor, dînd drumeţului posibilitatea să vadă Vîrful Micaia, cu circul glaciar Pristos, aflat dincolo de Latoriţa, spre sud, ca şi adîncitura Curmăturii Olteţului. In continuare, poteca pătrunde în pădure şi coboară în serpentine dese prin pădurea de molid şi mai jos de fag şi paltin cu arbori seculari, ajungînd pe malul lacului Petrimanu. De acolo ne vom îndrepta spre coada lacului pe drumul forestier, traversăm un pod de beton şi, ocolind lacul, ajungem la cabana Petrimanu.


 



There are no comments for this message
Login or register to comment