Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: ARIN <a...@gmail.com>
Date: Thu, May 6, 2010, 2:13 am
Subject: [a] multumiri, tuturor :)
Dragi alpinetzi:)


Va multumesc tuturor celor care si-au "consumat" din timp, ca sa trimita mesaje europarlamentarilor nostri - stiu SIGUR ca multi dintre voi au trimis, deoarece ieri o parte din voi m-au mai "interpelat" cu intrebari sau comentarii;)


Vestea buna: rezolutia de interzicere a mineritului pe baza de cianuri a fost votata cu o majoritate covarsitoare! Nu e exclus ca mesajele noastre sa fi avut o contributie importanta la asta, deoarece pana si membrii PPE (grup parlamentar in care este afiliat PD) au votat pentru rezolutie in forma initiala (adica fara amendamentele care ar fi facut-o aproape inutila).


Vestea mai putin buna este ca, la fel ca la oricare rezolutie, aceasta NU este (deocamdata) obligatorie pentru statele membre - are un rol doar de "cadru"...


Deci (si cu alte cuvinte) la noi lupta probabil va continua.


Cu toate astea, sa stiti ca rezolutia este FOARTE importanta pentru noi - deoarece va fi un argument in plus pentru contracararea guvernantilor si parlamentarilor care sustin proiectul; practic, daca va dori cineva sa NU se tzina cont de rezolutie, "bila neagra" oferita va fi MULT mai "semnificativa" si mai "grea" decat pana acum!


Practic, este o a treia "lovitura mare" in seria celor 3 "mari" primite de RMGC - prima: anularea intentiei Bancii Mondiale de a le da banii pentru inceperea proiectului (in 2002); a doua: suspendarea procedurii pentru acordul de mediu (in 2007); a treia: aceasta rezolutie.


Revenind la "vestile bune": vedeti ca daca este multa lume si daca se lupta "concertat", se poate - ieri, inca, nu se stia precis care sunt sansele de votare a rezolutiei (care fusese "mutilata" de doua propuneri de amendamente), cu atat mai mult cu cat, dupa ultimele mele informatii, un avion plin de mineri urma sa fie ieri la Bruxelles, probabil ca sa planteze panselutze in Place du Luxembourg;)


Deci... sa "tzinem aproape" si, poate, impreuna vom reusi, incet-incet, sa obtinem si alte lucruri: protejarea padurilor, protejarea peisajului, imbunatatirea starii ariilor protejate - samd...;)


Maine am sa va trimit si comunicatul de presa - acu', incerc si eu sa dorm nitzelush:)


Noapte buna tuturor si vise frumoase, cu poteci insorite:)


Codruta
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii LATORITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Ciunget-Valea Rudareasa-Pestera Laptelui-Colonia Rudareasa-Plaiul Poienii-Curmatura Vidrutei-Vidra
Traseu: lung, neindicat iarna Marcaj: parţial bandă galbenă Durata: 6-8 ore



In staţiunea Vidra se poate ajunge şi din satul Ciungetu, parcurgînd acest traseu lung dar plăcut. Din faţa complexului comercial, ne îndreptăm pe firul văii Rudăreasa urmînd şoseaua forestieră care părăseşte satul îndreptindu-se spre vest. Trecem pe lîngă un canton forestier, iar după circa 3 km intrăm într-o mică cheie formată prin străpungerea unei bare de calcar de către apele pîrîului Rudăreasa. În pereţii din versantul drept se află o peşteră, Peştera Laptelui, cunoscută din vechime de către localnici, dar lipsită de ornamentaţii. Urmează un scurt defileu străjuit de pereţii Pietrelor Albe ce constituie versantul stîng. Apoi drumul se ramifică. Vom urma ramura din dreapta care însoţeste, în continuare, firul văii Rudăreasa pînă aproape de Plaiul Poienii.

De la vechea colonie Rudăreasa, căreia i se mai văd fundaţiile, se poate urca la Plaiul Poienii pe o potecă ciobănească, dar şi pe un drum forestier aproape terminat. De la cantonul zoopastoral Plaiul Poienii urmăm drumul de culme Valea Măceşului-Ştefanu (vezi şi traseul precedent), marcat cu bandă galbenă, care se afundă în pădure spre vest. După aproape o oră vom ieşi la golul alpin Fratoşteanu. Şoseaua urcă în serpentine, depăşim Vîrful Fratoşteanu Mare, ocolind obîrşiile pîrîului Nopteasa, şi ajungem pe un vast platou situat la 2000 m altitudine. După ce admirăm priveliştea în cele patru zări, ne îndreptăm spre nord pe panta Muntelui Părăginosu (atenţie, un vîrf Părăginosul se află şi pe culmea dintre Latoriţa şi Rudăreasa), urmînd un drum de tractor ce coboară spre Curmătura Vidruţei şi trecînd pe la izvorul Vidruţei şi pe lîngă stîna Nopteasa.

Putem evita drumul pînă în Curmătură coborînd pe pîrîul Vidruţei de la izvor în jos pe o potecă ce dă într-un drum de tractor pe care coborîm însoţind valea Vidruţa pînă în şoseaua ce vine de la Voineasa. Apoi coborîm în continuare pe şosea pînă la intersecţia cu drumul de pe conturul lacului Vidra, după care ne îndreptăm spre nord cale de 1 km şi intrăm în staţiunea Vidra.


 



There are no comments for this message
Login or register to comment