Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Radu Hera <r...@yahoo.com>
Date: Thu, Aug 28, 2003, 4:04 pm
Subject: @ Monte Rose - Pyramide Vincent
Promisesem un mic rezumat al turei noastre din Alpi si l-am tot amanat din lipsa de timp.

Tinta a fost Mont Blanc, dar caldurile din ultima luna (peste 35 grade la Chamonix) au facut practic imposibil accesul pe varf pe Glacier de Bossons si pe ruta normala (peste Aiguille du Gouter). Asa ca ramasese doar varianta pe la Aiguille du Midi. Dar si aceasta era cu probleme (am inteles ca ceva poduri de gheata disparusera, si chiar ghizii nu plecau decat cu o singura persoana).

Am amanat cu o saptamana sperand ca se va face mai frig, si am optat pentru cateva zile in Parc National de la Vanoise, un fel de Fagaras mai mare. Inaltimea max. e de 3700 Dent Parrachee. Sunt multi ghetari, lacuri glaciare (cam secate la vremea asta), foarte stancos si populat din plin cu capre negre, marmote si capre ibex.

Refugiile sunt mari si destul de cochete. Ca dotare nu lipseste nimic: apa calda-dusuri si alte surprize placute. Preturi 35-50 euro pe noapte cu 2 mese de persoana. Se poate cumpara din orice supermarket sau librarie o harta excelenta despre zona (8-10 euro), extrem de detaliata si de riguroasa.

In ultimul weekend am optat pentru Monte Rosa sau cel putin un varf din masivul omonim. Monte Rosa e al doilea ca inaltime din Alpi (peste 4600) si are mai multe varfuri aflate la distante nu foarte mari unele de altele: Zumsteinspitze, Castor, Dufort, Pyramide Vincent (scuze pentru greseli).

Am trecut prin Tunnel du Mont Blanc (30 euro dus-intors/masina) si am mers cam 2 ore pana in Gressoney, o statiune de ski. De aici cu 2 telecabine (30 euro dus intors/persoana) am urcat pana la zapada la 3000 m.

Am traversat un mic ghetar pana la refugiul Citta di Mantova la 3500 m. De aici se pleaca la 4-5 dimineata si se urca un ghetar crevasat pana intr-o sa (de unde multi o luau spre cabana Marguerita - cea mai inalta din Alpi). in sa pana pe varful Pyramide vincent (4215 m) nu mai e decat o etapa abrupta si care pe zapaba moale cred ca e infernala. Varful e inzapezit complet, cu abruptul marginit de cornise, dar nu e dificil. De la refuhgiu pana pe vf. cam 3-4 ore. Trebuie evitata trecerea peste ghetar la ora la care se incalzeste.

Pentru cei interesati pot da mai multe detalii.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 @ Pyramide VincentRadu HeraAug 27, 2003
   @ Monte Rose - Pyramide VincentRadu HeraAug 28, 2003

Links to the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Mt. Marginea  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul si Lacul Caltun  
Muntii FAGARASULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Comments
By Emanuel Molner - submitted on Thu, Aug 28, 2003, 5:49 pm
vad ca in combinati de semne a iesit manichinu ila cu limba scoasa, nu este intentionat.
By Emanuel Molner - submitted on Thu, Aug 28, 2003, 5:47 pm
A-ti luat Telecabina pana la P.so del Selati(2936m) sau pana la P.ta Indren (3260m)? mai este zapada pana la Cabana Montova(3500m)?. Intreb pentru ca pe 14. Aug. am fost in regiune pe langa Matterhorn si era doar o pata de ghetar care mai mult se ascundea in umbra colosului. Pate ai si ceva fotografi din regiune. Noi vrem sa mergem pe 07. Sep. o saptamana avand in plan:Punta Bettolina, Ref. Val d'Ayas, Polluce, Cŕstor, P. Felik-Ref. Sella- 2 Lyskamm - Ref. Gnifetti, 3 P.ta Parrot, P.ta Gnifetti(Ref. Regina Margarita) -P.ta Zumstein, Dufour.

Sper ca vremea va fi de partea noastra. Daca poti sa-mi dai info. raman dator cu alte imagini din regiune:) multumesc si numai bine.
Comments for this message
Login or register to comment