Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Marcaje in Muntii Maramuresului - Duminică, 20 Iul 2003, 11:42, vizitată de 3817 ori


Pentru prima data, s-au marcat in premiera doua trasee turistice in Muntii Maramuresului. Este vorba de doua variante de acces la lacul Vinderel din Masivul Farcau (1957 m altitudine), punctul somital al acestor munti.
Primul traseu-banda albastra, porneste de la podul din centrul comunei Repedea, urca pe drumul forestier de pe cursul vaii omonime, apoi pe Piciorul Gruiului urmand un drum de TAF, iesind in golul alpin sub varful Pietriceaua (1555 m altitudine). De acolo, pe langa vacaristea Leba si pe sub varfurile Runea si Rugas, ajunge la lacul Vinderel (1670 m alt.), in circa 3-4 ore de la plecare.
Al doilea traseu-banda rosie, urca de la cabana silvica Cosnea (aflata in capatul din amonte al comunei Poienile de sub Munte), prin Scarisoara si varful Mihailecu (1918 m altitudine), coborand apoi la lacul Vinderel in circa 5-6 ore de la plecare.
Ambele trasee au fost marcate de catre Ioan Pop si Dumitru Istvan de la Clubul Montana Baia Mare, in zilele de 17-19 iulie.
Ieri, 19 iulie, am fost pe traseul Repedea-Vinderel, care avea inca vopseaua umeda. Este bine marcat, cu exceptia zonei de gol alpin, unde lipsind pietrele, copacii sau stalpii de marcaj, traseul este pe alocuri greu de urmarit pentru cei aflati pentru prima data acolo.
De sub varful Pietriceaua, tanc calcaros ridicandu-se din padurea de molid, poteca urca brusc spre est (dreapta), si nu drept in fata, pe urma bine batuta, care ne scoate mult sub lac. Acesta se afla in saua dintre varfurile Farcau si Mihailecu, si de aici pana pe varful Farcau se urca in circa o ora, fara marcaj.
Singurele posibilitati de cazare in zona sunt cortul, stanele si vacaristile, cabana Cosnea si cantonul silvic Repedea (pe langa care trece marcajul banda albastra).
Teofil Ivanciuc

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.