Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

@ Ziarul Obiectiv Online - Tulpan mai are nevoie de 2.000 de euro : News

Bookmark and Share

@ Ziarul Obiectiv Online - Tulpan mai are nevoie de 2.000 de euro - Wed, May 19, 2004, 8:49 am, visited 808 times
[News taken from Alpinet2k]


From: HERMANNSTADT <r...@alpinet.org>
Date: Wed, May 19, 2004, 8:35 am
Subject: @ Ziarul Obiectiv Online - Tulpan mai are nevoie de 2.000 de euro
Alpinistul sibian mai are nevoie de 2.000 de euro pentru a pleca in expeditia de pe K2. Tulpan asteapta, in aceste zile, viza pentru Pakistan. Sibianul Teodor Tulpan, primul roman care a cucerit Everestul, vrea sa fie primul roman care ajunge pe K2. El ar trebui sa plece in expeditie pe 2 iunie. ecedenta tentativa a unui roman de a ajunge pe K2 s-a terminat tragic, Mihai Cioroianu pierzandu-si viata in 1999, intr-o avalansa de pietre.

Primul roman care a ajuns pe varful Everestului, in timpul expeditiei din 2003, sibianul Teodor Tulpan, este in dificultate in ceea priveste intentia sa de a fi si primul roman care ajunge pe K2. Dupa ce, in urma cu mai bine de doua luni, a inceput sa stranga cei aproximativ 7.000 de euro necesari pentru participarea la aceasta expeditie, programata a incepe in iunie, Tulpan spune ca, acum, cu o luna inainte de a porni, mai are nevoie de inca doua mii de euro. K2 reprezinta lucrul suprem pentru orice alpinist. Este cel mai greu munte din lume, iar, de doi ani, nimeni nu s-a mai incumetat sa il urce. Am strans, in mare parte, banii necesari pentru a pleca acolo. Mai am nevoie de inca 2.000 de euro si sper sa fac rost de ei, povesteste Tulpan. Pe langa problema banilor, Tulpan mai are si problema vizei. Mi-am depus cererea de mai bine de doua luni si n-am primit nici un raspuns. Se vede ca e mai usor sa obtii o viza in SUA, decat acolo. Sper sa primesc, in zilele urmatoare,!
o veste buna de la ambasada Pakistanului, spune sibianul. Alaturi de el, pe 1 iunie, in ascensiune vor porni sase alpinisti, doi cameramani si un fotoreporter. Printre ei se afla si Giga Dijmarescu, cetatean american de origine romana, cu care Tulpan impartaseste o prietenie de aproape un deceniu. Dragos POPESCU

Articol in "Obiectiv":
http://www.ziarulobiectiv.info/modules.php? name=News&file=article&sid=1377
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.



There are no comments for this message
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.