Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Expeditia Denali 2006 in direct - Luni, 29 Mai 2006, 15:21, vizitată de 1084 ori


Din dorinta de a fi aproape de prietenii si sustinatorii expeditiei "Denali Transylvania Team 2006", Asociatia ProExpedition Romania publica informatiile primate prin telefon de la membrii expeditiei. Iata cele mai importante informatii in cele ce urmeaza:


17 mai

” Am ajuns in Anchorage cu bine (aproape), trei aseara si doi acum dimineata; bagajele ne-au ajuns acum dimineata. Super ok de la Budapesta la New York, stewardese fff simpatice, cam scortoase la inceput, dar pana la sfirsitul drumului, toti eram numai zambete si urari de bine. Imputeala totala pe JFK, un aeroport supernaspa. Ne-am plictisit de moarte pe avioane pana in Anchorage, dar acum e ok. Mai multe si noi info, deseara. Acum trebuie sa mergem la cumparaturi"


19 mai
"So: am ajuns in Anchorage cu bine. Am si plecat repede la o sesiune "5 minutes shopping", care pana la urma s-a lungit la o zi intreaga. Am avut surprize mari, la preturi si la oferte. Ni s-a spus ca v-a fi ieftin, dar nimic nu e mai ieftin decat la noi. Iar cu incarcatorul solar, teapa maxima: pe site-ul REI scria ca au pe stoc, dar de fapt nu exista in magazin. Am gasit altundeva, dar mult mai scump (450$ dupa aprige negocieri in trei sesiuni diferite). Plus ca au alte norme si nu vom putea folosi minicamera video de pe casca Mai departe am plecat catre Talkeetna, iar cand am ajuns acolo, surpriza maxima! dar de data asta placuta: un orasel de fapt (un fel de Suncuius!), dar super pitoresc, plin de viata si cu un view incredibil - poze, filmari - subiecte cate vrei! are o coloratura misto, il simti plin de seva. Din pacate, nu stiu daca am sa apuc sa trimit poze din Talkeetna inainte de plecare, caci acum chiar asteptam sa decolam in orice minut si nu am nimic descarcat din pozele de aici. Salutare momentan!"
21 mai

"Zborul din Talkeetna a fost aminat cu o zi datorita conditiilor meteo nefavorabile de la locul de aterizare, sus pe ghetar. Oricum, nu ne-a parut prea rau, Talkeetna este un orasel tare colorat: anul acesta la Parc s-au inscris pentru virf 1200 de alpinisti si e plin de toate natiile pamintului, japonezi, coreeni, ukrainiei, rusi, spanioli etc. Calatoria cu avionul a fost OK. Acum am asezat a doua tabara la aproximativ 3000m altitudine. Inca nu am intilnit frigurile alea mari, momentan sunt in jur de 0 C dar ziua ne prajim de cald. Sunt nori si bate vintul dar am prins si ciudatenii cind ningea de numa` si era soare plin. Ciudata Alaska asta! Am filmat o gramada, o sa vedeti la intoarcere. Pacat ca nu mai avem Internet sa va trimitem imagini. Toate cele bune acasa!"

26 mai

„Suntem in Genet Bazin la 4300 m altitudine. In ultimele 3 zile nu am facut decit sa caram bagajele pina aici in ture succesive. Vremea este capricioasa, ziua sunt calduri infernale insa cind se porneste vintul luam pufoaicele pe noi si tot e rece. Am primit si niste vesti destul de proaste: anul asta o singura echipa a reusit sa treaca de partea inferioara a traseului West Rib din cauza unor crevase uriase. A fost un an sarac in precipitatii si nu s-au format poduri de zapada. Oricum, noi ne vom urma planul initial, vom incepe aclimatizarea facind 3 zile ascensiuni prin preajma, apoi vom porni spre virf. Sunt vinturi formidabile pe sus. "Salvamontul" de aici e in alerta, se pare ca 2 baieti pe schiuri sunt dati disparuti, oricum, nu se stie de ei. Nici cu traseul nu se stie cum va fi, echipa care a trecut crevasele la inceputul sezonului nu a ajuns pe virf, li s-au rupt coltarii. Chiar acum asist la un spectacol impresionant al norilor... daca ai putea sa fi aici... e impresionant! Suna-i te rog pe ai mei si spune-le ca suntem bine. Voi cum sunteti?"


28 mai

„Suntem blocati intr-o furtună crincenă ce s-ar putea sa tină cam 2 zile după cum arată vremea. Am reusit ieri o tură de aclimatizare pină la 5000 m altitudine. Ieri a fost super OK, azi nu mai e. Totul e ingropat in zăpadă si foarte multe ziduri de zăpadă s-au prăbusit, deci o furtună adevarată, adevarată. Să mai scri acolo pe site un mesaj pentru Mosu, Mogut si fratele Daniel: « Băi fratilor, băi, cum ati putut voi să ratati minunătia asta de vreme, de inghesuială, de putoare, de muncă si chin? » Salutare la toată lumea! Ciao, ciao!”


Pe siteul Asociatiei ProExpedition Romania, www.proexpedition.org gasiti alaturi de aceste informatii upgradate zilnic, harti si imagini precum si un guestbook unde puteti sa lasati impresii sau sa incurajari. Va asteptam sa fiti alaturi de cea mai nordica expeditie romaneasca in desfasurare!

Dorin Chis - ProExpedition Romania

Kiru Chiş Dorin

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.