Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Prezentarea expeditiei Kyrgyzstan 2008 : Ştiri

Bookmark and Share

Prezentarea expeditiei Kyrgyzstan 2008 - Joi, 19 Mar 2009, 18:22, vizitată de 1735 ori


Avem plăcerea să vă invităm la prezentarea multimedia a expediţiei Kyrgyzstan 2008, care va avea loc joi, 26 martie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti - Grigore Preoteasa - situată în Calea Plevnei nr.61, în Sala Mare de la etajul 2, începândcu ora 19:00.


Expediţia s-a desfăşurat în luna august 2008 în zona Karakol din munţii Terskey Ala Too, făcând parte din Tian Shan-ul Central şi s-a încheiat cu succes, vârful vizat, Djighit 5063m, fiind urcat în premieră naţională de către Gabi Ştefan şi Cristi Şerban, din Bucureşti.


Traseul urcat are gradul de dificultate 4b (clasic rusesc) şi urmează matematic o creastă de gheaţă şi zăpadă înclinată la 45-50 grade, apoi o muchie stâncoasă cu o succesiune de jandarmi, un culoar de gheaţă 50 grade înclinaţie, în capătul căruia se intră pe o pantă de gheaţă de 500m lungime cu înclinaţie de 50-60 grade, ieşind într-o şa la 4800m şi continuată de creasta finală înclinată la 45 grade, culminând în Vf.Djighit la 5063m.


Muntele are o formă piramidală şi este foarte impunător, cu pereţi de 1100 m, gheţari suspendaţi, pante şi culoare foarte expuse avalanşelor şi cu versanţi mai tot timpul bătuţi de vânturi puternice, având o poziţionare nordică şi nord-vestică.


Prezentarea nu-şi propune doar un aspect pur alpin al expediţiei, ci şi o descriere a ţării, oamenilor, obiceiurilor şi tradiţiilor kârgâzilor, a locurilor de interes istoric şi geografic.


Proiecţia va avea o durată de 2 ore, intrarea fiind liberă. Vă aşteptăm cu drag!


Alexandru Ştefan

Comentarii
Ciprian TEODORESCU Ciprian TEODORESCU, Joi, 19 Mar 2009, 23:13

Felicitari si pe acesta cale, prietenilor mei!
veniti la prezentare pentru ca merita.
veti vedea imagini in premiera, din locuri in care foarte putini romani au cutezat sa mearga!
sa auzim de bine!

Andrei Preda Andrei Preda, Vineri, 27 Mar 2009, 9:07

Am asistat la prezentare! Nu ai cunosc pe baieti insa din relatarea lor o chestie m-a surprins. Faza cu inchiriatul corzilor din tabara de baza. Cel care a prezentat a spus ca e un accesoriu greoi si limita la rucsacuri la aeroport e de 30 kg. Mie mi se pare ca e ca si cum ai merge la vanatoare fara pusca. Oricum, simpatica prezentarea:-)

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.