Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Creasta balaurului scoate limbi de foc : News

Bookmark and Share

Creasta balaurului scoate limbi de foc - Fri, Dec 2, 2011, 2:35 am, visited 2337 times


Pe data de 29-30 noiembrie a avut loc un incendiu pe masivul bucsoiu in creasta balaurului, originea incendiului este inca necunoscuta cert este ca acolo ceva a ars mai bine de 20 de ore incontinu, eu am vzt incendiu din scara apoi clincea pe la ora 16 :30 apoi a doua zi din tache am vzt fumegand si cateva sclipiri de foc ce se aprindeau cand vantu isi schimba directia, cataloghez evenimentul de interes intrucat din cate stiu este singura data cand pe crestele muntilor nostri are loc un incendiu, apoi ma intereseaza cauza lui, mi-e greu sa cred intr-o combustie spontana a vegetatiei uscate in conditile in care temperatura este sub zero grade de mai bine de o luna in creasta, astept pe aceasta cale opinile voastre!
heinrich harrer

Comments
Fără foto Isabela Flo, Sun, Dec 4, 2011, 7:53 am

anul acesta au fost declarate multe incedii grave pentru mediu. Principalul motiv al acestora este ignoranta adanca a stimabililor cetateni. Este dureros dar pana aici s-a ajuns, sa se arunce tigari, jar etc inca "vii", pe langa sticlele goale...hartiile si alte resturi... Nu mai este valabil dupa noi..potopul...:) ci prapadul..

Fără foto ciprian aldea, Tue, Dec 6, 2011, 10:01 am

Am fost acolo chiar in ziua incendiului si focul a pornit chiar de pe traseul turistic creasta bucsoiului asa ca este foarte probabil ca focul sa fi pornit de la o tigara aruncata aiurea mai ales ca poteca a fost umblata cu cateva ore inainte de isbucnirea incendiului. A ars aproape jumatate din creasta balaurului si o parte din bucsoiul mic. Cat despre masurile de stingere de a doua zi vai de mama noastra cata prostie si dezorganizare. Noroc ca sa stins singur!

Fără foto heinrich harrer, Sun, Dec 18, 2011, 9:43 pm

pei si cine a fost acolo pe data de 29 parca era vb unde a stata omu? malaiesti? eu am fost cu un amic si am stat in refigiu tiganesti si am coborat prin malaiesti apoi si nu era nimeni pe acolo, destul de complicata si varianta cu chistocu cu jar sansele sunt putine zic eu nush.. masurile de stingere nu au exsitat a fost un singur elicopter militar care a survolat zona 2-3 minute pe la 10 dimineata pe data de 30 si atat!

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.