Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Noutăţi din Cheile Nerei - Luni, 29 Iul 2002, 5:33, vizitată de 1790 ori


Cheile sunt superbe, nimic de zis... NUMAI CĂ:

1. Camparea (de fapt, vizitarea rezervaţiei Cheile Nerei - Beuşniţa) costă 40.000 lei pe zi sau 100.000 lei pe săptămână, de persoană, NU de cort.

Asta dacă vă găseşte pădurarul... Dar chiar dacă vă găseşte, taxa se poate "negocia" până la 20.000 de lei pe săptămână (dacă-l enervaţi, cum am făcut noi) sau chiar 15.000 (dacă nu-l enervaţi, cum au făcut alţii).

2. O altă chestie care m-a scandalizat rău a fost că pădurarul, după ce ne-a dat diverse exemple referitoare la lipsa de civilizaţie a turiştilor (care taie lemne şi-l lasă pe el să plătească cioatele) ne-a sugerat cu bunăvoinţă SĂ ARUNCĂM CUTIILE DE CONSERVE ŞI LEMNELE NEARSE ÎN NERA !!! Partea cu conservele nu merită comentarii, dar cea cu lemnele e scoasă din puţul gândirii... Nu de alta, dar, dacă mai vin şi alţii cu cortul pe-acolo (acolo fiind Lacul Dracului), să mai taie şi ei o căruţă de lemne pe care să le arunce pe urmă pe râu în jos.

3. Cheile, deşi se află "sub supravegherea grupului ecologic Nera - Oraviţa", sunt foarte murdare, culmea, nu la capete, ci în mijloc. Sectorul dintre Lacul Dracului şi cantonul Damian (ca să nu mai vorbim de locul de campare de la canton) este plin de sticle de plastic şi cutii de conserve. În plus, marcajul este foarte deteriorat (lucru care însă nu deranjează foarte tare, pentru că orientarea este relativ uşoară).

4. Culmea nesimţirii mi s-a părut că a fost atinsă la cascada mare din Beuşniţa, unde un număr foarte mare de imbecili au considerat că e cazul să-şi sculpteze numele în tuful calcaros (care a început să semene cu un perete de scară de bloc din Bucureşti).

Cam astea ar fi veştile bune din Cheile Nerei...
Ion Radoi

Comentarii
Fără foto Eugen Iacob, Vineri, 1 Aug 2003, 3:13

Pacat......:?

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.