Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Din Vatra Dornei pe munte - Miercuri, 25 Sep 2002, 6:22, vizitată de 2909 ori


În septembrie 2002 am poposit la Vatra Dornei, localitate înconjurată de Masivele Giumalău, Bistriţei, Călimani, Suhard, minunat loc de vacanţă, atât vara cât şi iarna, pentru drumeţii de o zi sau mai multe.
Am găsit condiţii excelente de cazare la campingul Autoturist, în Vatra Dornei; cabană cu 18 locuri, 22 căsuţe cu 2 paturi, loc pentru corturi şi autoturisme. La subsolul cabanei, sală de baie cu duşuri (apă caldă dimineaţa şi seara), bine întreţinută şi curată; bucătărie, bar, restaurant. Preţuri: camera cu 2 paturi, 340.000 lei; camera cu 3 paturi, 330.000 lei; căsuţa, 140.000 lei; taxă de cort, 80.000 lei.
Informaţii despre campare şi excursii în zonă se pot obţine de la Biroul de Turism situat vizavi de gară; personal amabil, se oferă gratuit hărţi.
Din Vatra Dornei sunt autobuze spre Gura Haitii, în Munţii Călimani (27 km, 30.000 lei), la orele 6 şi 13. Din staţia de autobuz de la Gura Haitii începe marcajul punct albastru, spre formele de piatră de la 12 Apostoli (2½ ore). Din Gura Haitii, ultimul autobuz spre Vatra Dornei este la ora 17.
Tot din Vatra Dornei putem merge în Masivul Giumalău, pe traseul spre cabana Giumalău (5 ore). Pe drum mai întâlnim o cabană particulară (Gigi Ursu îi spun localnicii), la aproximativ 2½ ore din Vatra Dornei. În apropierea ei apare marcajul bandă albastră, pe care putem reveni în Vatra Dornei. După cum spun localnicii şi turiştii, proprietarii de la Gigi Ursu nu sunt prea amabili.

Katia MOLDOVEANU (Bucureşti, corespondent la revista Munţii Carpaţi)
Ionuţ Nechita

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.