Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Vernisaj Fotogeografica - Thu, May 18, 2006, 8:47 pm, visited 1069 times


Vineri 19 mai 2006 ora 16: 30 va avea loc vernisajul celei a X-a editii a FOTOGEOGRAFICA – Concurs National de Fotografie pentru Tineret in holul central din Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu). In aceeasi zi, va avea loc si vernisajul ON LINE la adresa www.fotogeografica.ro site realizat si gazduit de Proiectul Alpinet (www.alpinet.org).

Inceput in Facultatea de Geografie a Universitatii Bucuresti, concursul Fotogeografica s-a extins apoi la nivelul Centrului Universitar Bucuresti si, prin amploarea participarii tinerilor din toata tara, a capatat caracter national inca de la a III-a editie.
Tematica concursului, tinuta expozitiei, invitatii de prestigiu si subiectele abordate in dezbateri din domeniile artei fotografice, speologiei, alpinismului si proiectiile de diapozitive (la Serile Fotogeografica) au polarizat de asemenea atentia asupra acestui eveniment. Este un prilej unic in care studenti si tineri din toate facultatile si centrele universitare din tara, participa la singura manifestare de gen cu caracter national.

La editia din acest an FOTOGEOGRAFICA s-au înscris un numar de 135 de tineri cu peste 600 de lucrari. Juriul de specialitate a ales in concurs pentru a fi expuse un numar de 120 lucrari.
In cadrul festivitatii de premiere, care va avea loc vineri 26 mai 2006, organizatorii vor acorda premiile I, II si III la fiecare dintre cele doua sectiuni precum si un premiu de popularitate ales prin votul liber exprimat al publicului (in perioada 19 – 26 mai 2006 pe site-ul www.fotogeografica.ro).

Componenta juriului acestei editii:
sectiunea fotografie artistica: Mihai MOICEANU – EFIAP; Dinu LAZAR – AFIAP; Calin Stefan RAGALIE – redactor Fotomagazin;
sectiunea fotoreportaj „GEOGRAPHICA” - Ion POVARA – prof. univ. dr. – Facultatea de Geografie – Universitatea Spiru Haret; Emilian BURDUSEL – presedinte Clubul UNESCO PRO NATURA; Alexandru R SAVULESCU – presdinte Asociatia Romana a Ziaristilor de Mediu;

FOTOGEOGRAFICA 2006 editia a X-a:
Organizatori: Autoritatea Nationala pentru Tineret, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti Clubul Ecologic UNESCO Pro Natura, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti
Parteneri: National Geographic Romania, National Geographic Channel, BCR Asigurari, Societatea Romana de Radiodifuziune, ZITEC, Edelweiss Travel, Reflect – grup media, 24 FUN.
Alexandru Lăpuşan

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.