Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Cupa Maramont 2006 - Mon, Aug 28, 2006, 9:58 pm, visited 3151 times





CUPA MARAMONT 2006
EDIŢIA A V – A, 25 – 27 AUGUST 2006
Cariera LIMPEDEA Baia Mare



INFORMAŢII GENERALE


În perioada 25 – 27 August 2006 în Baia Mare, Cariera LIMPEDEA, a avut loc a cincea ediţie a concursului de căţarare dotat cu Cupa Maramont. Organizator a fost firma Gamontec din Baia Mare, reprezentată de Gabriel Motica. Gamontec SRL este proprietara mărcii MARAMONT, marcă ce reprezintă produse destinate sporturilor în natura şi totodată Gamontec SRL este firmă membră în reţeaua de magazine MOUNTAIN EXPERTS, situate în Cluj Napoca, Bucureşti, Braşov, Baia Mare şi Bistriţa. Cupa MARAMONT este un concurs privat naţional la care au participat un numar mare de concurenţi de TOP din diverse oraşe ale ţării, Braşov, Oradea, Cluj Napoca, Deva, Timişoara, Iaşi, Târgu Mureş, Bucureşti, Bistriţa, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Bacău şi Baia Mare. Cel mai tânăr concurent a fost Marinescu Matei de doar 9 ani!

Sâmbata de dimineaţă pe o vreme foarte urâtă cu multe momente de ploaie torenţială a avut loc proba de calificări pe un numar de 15 trasee existente cu gradul de dificultate minim de VI. Traseele au fost comune atât la feminin cât şi la masculin. Din cauza vremii mulţi concurenţi nu au intrat în trasee ratând astfel şansa de a ajunge în finală. Restul au înfruntat ploaia, un lucru inedit pentru acest sport, la finalul probei majoritatea fiind încântaţi de experienţa căpătată. Normal căţărarea sportivă se face doar pe stâncă uscată şi pe vreme bună. Stânca udă a mărit gradul de dificultate dar şi riscul! Din fericire nu s-a întâmplat nici un incident. S-a decis ca finala să fie Duminică.

Duminică dimineaţa, o noua surpriză! Finala a fost comună pentru ambele sexe. De obicei fetele parcurg un traseu separat şi mai puţin dificil.În total au intrat în finală 20 de sportivi, 6 fete şi restul băieţi. Finala a avut loc pe un traseu nou, gradul VIII -, pe o linie diagonală şi ieşire în top dificilă. Doar doi sportive, Imre Sedevi şi Cătalin Petrescu au ajuns în Top! Şi fetele s-au comportat admirabil, multe ajungând destul de sus. Pentru desemnarea primelor două locuri la masculin s-a desfăşurat şi o super finală destul de grea, unde nu s-a ajuns în Top iar Imi s-a căţărat mai sus ca şi Cătălin. Felicitări celor doi pentru spectacol.

Având în vedere că concursul a avut loc pe raza oraşului Baia Mare, la faţa locului au fost şi mulţi spectatori care au savurat din plin spectacolul.

Arbitri principali au fost Tiberiu Kulik din Baia Mare, Codin Tăbăraş din Braşov şi Bogdan Sacagiu din Târgovişte. Organizatorii mulţumesc şi celorlalţi voluntari care au ajutat la organizare, Primăriei pentru parteneriat, Serviciului Public Salvamont, Drusal, Electrica, echipei de DJ, Mass mediei locale.

Bugetul concursului şi valoarea premiilor a fost de peste 10.000 RON. Festivitatea de premiere a avut loc la faţa locului sub minunatul cort al prietenilor nostri de la Red Bull.


PREMII VALOROASE ÎN BANI ŞI ECHIPAMENTE MONTANE:

Locul I - 500 Euro + 300 Euro în echipamente
Locul II - 350 Euro + 200 Euro în echipamente
Locul III - 200 Euro + 135 Euro în echipamente
Locul IV - 100 Euro în echipamente
Locul V - 70 Euro în echipamente


SPONSORI

MARAMONT, MOUNTAIN EXPERTS – magazine de munte, Grup RENAULT - DACIA – NISSAN prin Auto Prosper, KAYLAND – Încălţăminte de munte Italia, CASSIN – Echipamente de alpinism Italia, ROCA – Corzi de alpinism Spania, MAD ROCK – Încălţăminte de căţărare SUA, ANDE – echipamente de munte Italia, VIBRAM – lider mondial în tălpi pentru încălţăminte sport Italia, HAD – accesorii de îmbrăcăminte Germania, PLUS DESIGN – trofeele, Canal 7, PROEMA – afiş şi diplome şi nu în ultimul rând prietenii noştrii de la RED BULL


PARTENERI MEDIA

Televiziunea TL+, PRO TV Baia Mare, Radio GALAXIA, Revista KNOX, Revista 24-FUN, GLASUL MARAMUREŞULUI, GRAIUL MARAMUREŞULUI, INFORMAŢIA ZILEI, UJ SZO, JURNALUL NAŢIONAL, ANTENA 1, REALITATEA TV, eMARAMUREŞ.ro, www.alpinet.org, www.revistaknox.ro, www.h2o.ro, www.roclimbing.net, www.floaredecolt.org, www.dordeduca.ro




REZULTATE FINALE



PROBA DE DIFICULTATE FEMININ

1. STÂNGACIU ANNEMARIE – Braşov
2. COPĂESCU ANDREEA - Bucureşti
3. ARDELEANU ANCA - Bacău
4. VAIPAN LOREDANA - Gura Humorului
5. DOGARU ELENA - Braşov
6. VANA PAULA - Deva

PROBA DE DIFICULTATE MASCULIN

1. SEDEVI IMRE - Oradea
2. PETRESCU CĂTĂLIN – Braşov
3. POPA COSMIN - Timişoara
4. TUDOSĂ COSTEL - Iaşi
5. CHIRIAC TOADER VALENTIN - Iaşi
6. MASTACAN FLORIAN - Iaşi

Ionuţ Nechita


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BISTRITEI - Valea Bistritei  
Muntii BISTRITEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Comuna Bilbor-Valea Bistricioara-Valea Racilei-Saua Racila-I.F. Dragoiasa

 

Comments
Attila Lutinca Attila Lutinca, Tue, Aug 29, 2006, 6:19 am

Bravo pt. organizatori. Acum citiva ani Cupa Maramont era un concurs mai mult local cu participantii din judetele vecine si doar citiva din tara, dar acum sa facut mare:-D si asta este numai spre binele sportului si a muntelui.
Bafta in continuare.

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.