Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

[a] S.O.S. Piatra Mare - Sâmbătă, 19 Mai 2007, 13:24, vizitată de 2343 ori
[Ştire preluată de pe Alpinet2k]


De la: banfi laszlo <h...@yahoo.com>
Data: Vineri, 18 Mai 2007, 21:08
Subiect: [a] S.O.S. PIATRA MARE
Una dintre ultimele oaze de salbaticie si natura din jurul acestui oras mare si poluat, masivul Piatra Mare, este acum degradat sistematic de oameni dementi, care isi gasesc refugiul in zgomot si fum, obsedati ai vitezei. Calare pe ATV-uri si motociclete, acestia au transformat Drumul familiar intr-un bulevard al zgomotului, intr-o zona in care ursul si lupul mai sunt inca o prezenta obisnuita, in care mai poti vedea toamna cerbi de 300 kg si unde mai toaca primavara cocosul de munte(pe care am avut privilegiul sa-l aud si anul asta, si chiar de pe poteca Drumului familiar). Am facut sesizari catre Garda de Mediu Brasov (care au confirmat ca ceea ce se intimpla contravine legilor silvice), Jandarmeria Montana si autoritatile silvice ale orasului Sacele (sub jurisdictia carora se afla zona), dar pina acum fara rezultat. Nici macar bariera din Valea Sipoaia, nici macar copacii cazuti pe poteca nu ii pot opri pe acesti disperati. Stiti ca una e cind un singur om ridica vocea, si alta cind o
intreaga organizatie. Din punctul meu de vedere, cei care iubim acest masiv avem datoria morala sa spunem ceva, sa nu acceptam pasiv degradarea acesei valori. FAC UN APEL, PRIN ALPINET, CATRE MEMBRII ORGANIZATIILOR DE PROTECTIA MEDIULUI SI AI CLUBURILOR MONTANE DIN BRASOV, SA FACA CEVA PENTRU STOPAREA ACESTUI FENOMEN. DACA NOI NU SPUNEM NIMIC, CINE O VA FACE? OPRITI ATV-URILE! OPRITI DEGRADAREA PIETREI MARI!!
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.

Alte mesaje din aceeaşi discuţie:
SubiectAutorData
 [a] S.O.S. PIATRA MAREbanfi laszlo18 Mai 2007
   Re: [a] S.O.S. Vandali motorizati.grig18 Mai 2007


Comentarii
De Andra Mara Badea - publicat Joi, 24 Mai 2007, 15:59
nu se poate intreprinde totusi o actiune legala? Noi nu avem rangeri sau asa ceva? scuze, eu nu sunt asa... experta in oragnizatii montane, dar mi-ar placea sa ajut. Piatra Mare este primul munte pe care l-am urcat si revin de fiecare data cu placere imensa:)
De Florin Coman - publicat Luni, 21 Mai 2007, 18:14
Trist, foarte trist! Sa vedeti ce se intampla pe Valea Lotrului, ce groapa de gunoi ramane acolo in urma cortistilor! Si mai trist este ca autoritatile zac si se uita! De multe ori firma care inchiriaza ATV-urile respective este a cuiva sus pus in administratia locala.

Slabe sperante sa se rezolve curand problema!
De Sorin Demetrescu - publicat Luni, 21 Mai 2007, 13:18
Aceeaşi situaţie neplăcută există şi în Munţii Baiului, Bucegi, Postăvarul, în orice sezon, chiar şi iarna. Şi autoturismele pătrund pînă departe, urmele de focuri, resturi de la masă sau cort sunt peste tot. Se spală maşinile în pîraie, se schimbă uleiul. Prin Februarie m-am certat cu un individ obraznic care intrase pe Valea Puriştoacei cu o maşină de oraş dar din cauza zăpezii nu se mai putea mişca, blocînd drumul.
De Liviu GRIGORESCU - publicat Duminică, 20 Mai 2007, 23:11
Ei bine, eu o sa-i trag in poze (cu posibilitati de identificare) si o sa postez pozele lor peste tot pe unde se poate - e una din posibilitatile de a pune si la dispozitia autoritatilor respective probe clare. In rest, asta e!
De Dănescu Radu - publicat Sâmbătă, 19 Mai 2007, 16:43
Sunt de acord cu propunerea, dar pentru ca eu nu fac parte din un club anume si nu sunt brasovean, voi trimite textul articolului la primaria Sacele(primaria_sacele@yahoo.com) cat si la Consiliul Judetean Brasov(relatii.publice.cj@judbrasov.ro) zilnic, pana se vor satura de mine, dar sunt curios cati vor mai protesta...
Comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.