Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Intalnire a cluburilor montane : News

Bookmark and Share

Intalnire a cluburilor montane - Wed, Jul 4, 2007, 8:55 am, visited 6088 times


Cel mai mic parc national a fost scena celei mai mari intalniri a cluburilor montane!

Începând de vineri, 29 iunie, până duminică, 1 iulie, Parcul Naţional Buila-Vânturariţa a găzduit cea de-a XXIII-a ediţie a concursurilor organizate, în cadrul Federaţiei Române de Turism Sportiv, de Clubul de Turism Alpin (C. T. A.) Vânturariţa din Râmnicu Vâlcea.
Au participat 22 de cluburi din Bucureşti, Braşov, Câmpina, Ploieşti, Bacău, Galaţi, Piteşti, Craiova, Târgu-Jiu.
Au venit, cu mic cu mare, peste 300 de montaniarzi cu sufletele fremătând de emoţia izvorâtă din ceea ce le-a dezvăluit simţurilor lor muntele pe care şi-au încercat forţele cu toţii, fie că a fost traseul ce i-a dus de la Cantonul Silvic Prislop către Curmătura Builei, iar de acolo pe Muntele Cacova şi i-a adus înapoi la Prislop sau probele de alpinism, orientare, cross montan.
Să vă mai spunem că mezinul cupei are nici un anişor şi cei mai entuziaşti au fost veteranii Vânturariţei, pe care muntele ăsta i-a călit şi i-a învăţat, de-a lungul a zeci de ani, să răzbată dincolo de obstacole şi piedici?
Noaptea de sâmbătă, sub un clar de lună feeric, în jurul focului, cântecele şi piesele umoristice, jucate cu o bucurie aproape copilărească, i-au ţinut departe de corturi pe toţi, laolaltă organizatori şi participanţi, fără să mai simtă ceva din oboseala adunată peste zi.
Duminică dimineaţa, câştigătorii şi-au primit, unii cu voioşie, alţii cu emoţie, cupele, medaliile şi diplomele.
Trofeul Clubului Vânturariţa s-a întors la Braşov, unde va mai rămâne cel puţin încă un an, dar de data acesta, va fi prilej de aducere-aminte pentru membrii Clubului Floare de Colţ cum că ei au fost aceia care au adunat cele mai multe puncte în clasamentul general al Cupei organizate de vâlceni, devansând clubul concitadin, care a deţinut anterior trofeul, Clubul pentru Protecţia Naturii şi Turism (CPNT) şi clubul HAI-HUI din Târgu-Jiu.
Premiaţi au fost mulţi, iar câştigători cu toţii!
Pe locul I la proba cultural-artistică s-a clasat Clubul Verde din Galaţi, urmat de Milenium din Galaţi şi Monom din Bucureşti.
Cei mai buni alpinişti s-au dovedit căţărătorii de la Floare de Colţ, Albatros din Galaţi şi Caraiman din Câmpina.
Cei mai studioşi s-au arătat a fi, prin cunoştinţele pe care le deţin despre zonă, meteorologie, floră, ecologie, alpinism, acordare de prim-ajutor, membrii cluburilor CPNT, Floare de Colţ şi Carpatia din Bucureşti.
În proba de orientare, cele mai bune echipe, formate din câte doi membri, au fost Truly din Bucureşti, Carpatia şi Floare de Colţ.
Întâlnirea atâtor oameni, care iubesc la unison muntele, a prins contur şi a devenit realitate pentru că a fost rezultatul eforturilor comune ale Clubului de Turism Alpin Vânturariţa, Serviciului Salvamont Vâlcea, Autorităţii Naţionale de Tineret - Direcţia Vâlcea şi Administraţiei Parcului Naţional Buila - Vânturariţa.
A fost o mare de oameni în cel mai mic parc naţional din ţară!
Robert Teodorescu


Connections with the Mountain Guide:
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Munceii INTORSURII  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Mestecanisul Reci-Satul Aninoasa-Cetatea Sociova-Dealul Sirdarului-Poiana Cucu-Dealul Ghilcos-Satul Bradet

 

Comments
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Thu, Jul 5, 2007, 4:41 pm

Am fost si eu acolo:-D

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.